вівторок, 13 червня 2017 р.

Вивчаємо, узагальнюємо та поширюємо прогресивні результати педагогічної праці

     29 травня 2017 року відбулося чергове засідання науково-методичної ради Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області на тему «Стан вивчення, узагальнення та поширення передового педагогічного досвіду у системі професійної освіти області».
     До ґрунтовного аналізу й спільного обговорення проблем учасників зібрання запросила голова науково-методичної ради, директор НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Л.І. Шевчук.
       Завідувач лабораторії передового педагогічного досвіду та інформаційно-видавничої діяльності Г.В. Тимощук акцентувала увагу членів науково-представницького форуму на необхідності вивчення, узагальнення та поширення передових здобутків педагогічної спільноти як важливій передумові  забезпечення якості освітнього процесу в ПТНЗ.
      Учасники засідання поділилися власним досвідом роботи з питань порядку денного. Етапи роботи над вивченням, узагальненням і поширенням передового педагогічного досвіду проаналізувала в.о. директора ВПУ №25 м. Хмельницького О.О. Загіка, яка навела конкретні приклади на підтвердження результативності педагогічних напрацювань педагогів закладу та запросила педагогічну спільноту ПТО Хмельниччини долучитися до дослідно-експериментальної роботи за темою «Формування кар’єрної компетентності майбутніх кваліфікованих фахівців у ПТНЗ», яка виконується на базі Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького.
      На кращих здобутках педагогів-новаторів ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» зосередила увагу методист І.А. Дрозіч.
       Методист ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей» В.М. Квітень зупинилась на методичному інструментарії, який використовується у ліцеї для виявлення та вивчення передового педагогічного досвіду.
       Здобутки методичної служби щодо виявлення, вивчення та узагальнення передового педагогічного досвіду ПТО регіону будуть відображені на новоствореному блозі методистів ПТНЗ Хмельниччини, презентованому на засіданні науково-методичної ради.
За наслідками обговорення було ухвалено рішення:
1.Активізувати роботу обласних фахових секцій щодо виявлення, вивчення, узагальнення та поширення передового досвіду педагогічних працівників ПТНЗ  області та інших регіонів.
НМЦ ПТО ПК                                                            Постійно

2.Здійснювати наочну пропаганду передового педагогічного досвіду   на  всеукраїнських та обласних виставкахконкурсах та інших методичних заходах.
НМЦ ПТО ПК                                                            Постійно
Керівники ПТНЗ

3.Проводити навчальні семінари з питань виявлення, вивчення, узагальнення та впровадження  передового педагогічного досвіду.
НМЦ ПТО ПК                                                            Постійно
Методисти ПТНЗ

4.Проводити обласні заходи змагальницького характеру серед педагогічних працівників з метою підвищення якості навчання, виявлення та вивчення передового педагогічного досвіду.
НМЦ ПТО ПК                                                            Постійно

5. Посилити співпрацю з освітніми установами та організаціями щодо запровадження інноваційних технологій навчання, підвищення професійної компетентності педагогів ПТНЗ.
НМЦ ПТО ПК                                                            Постійно

6. Продовжити роботу щодо поширення матеріалів передового педагогічного досвіду на електронних та друкованих інформаційних ресурсах НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.
НМЦ ПТО ПК                                                            Постійно

7. Забезпечити впровадження у практику роботи навчального закладу розроблених критеріїв оцінювання методичної роботи.
Керівники ПТНЗ                                                         Постійно

8. Впроваджувати у навчальний процес інноваційні педагогічні  та виробничі технології, сучасні форми і методи навчання.
Керівники ПТНЗ                                                         Постійно

9. Акумулювати та систематизувати матеріали передового педагогічного досвіду у методичних кабінетах, бібліотеках ПТНЗ, вести та оновлювати картотеки, каталоги кращого досвіду педагогічних працівників.
Методисти, бібліотекарі ПТНЗ                                 Постійно

10. Забезпечити методичні кабінети ПТНЗ сучасною комп’ютерною технікою та мультимедійними засобами навчання.
Керівники ПТНЗ                                                           Постійно

11. Активізувати роботу у навчальних закладах щодо створення посібників, підручників, педагогічних програмних засобів.
Керівники ПТНЗ                                                            Постійно

12. Систематично підвищувати рівень професійно-педагогічної компетентності педагогів відповідно до інноваційних педагогічних та виробничих технологій.
 Методисти ПТНЗ                                                        Постійно

13. Забезпечити висвітлення матеріалів передового педагогічного досвіду на офіційних сайтах навчальних закладів та здійснювати систематичне  оновлення професійних блогів і сайтів педагогів ПТНЗ.
Керівники ПТНЗ                                                         Постійно

1 коментар: