середу, 2 травня 2018 р.

Профтехосвіта Хмельниччини готується до впровадження компетентнісного підходу

26 квітня 2018 року  Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області було проведено навчальний семінар для заступників директорів з навчально-виробничої роботи, методистів та осіб, відповідальних  за   розробку робочих навчальних планів, за темою «Розроблення робочих навчальних планів за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти на основі  компетентнісного підходу».
До ґрунтовного аналізу й спільного обговорення проблем учасників зібрання запросила заступник директора-начальник управління професійної освіти та ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Харчук  А.М.


 Заступник директора з навчально-методичної роботи НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області  Джус Л.К.  у своєму виступі зосередила увагу учасників семінару  на методиці розробки робочих навчальних планів на основі модульно-компетентнісного підходу.
Про освітні компоненти загальноосвітньої підготовки розповіла Сидоренко Т.М., завідувач лабораторії загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.



Тимощук Г.В., завідувач лабораторії ППД та ІВД НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, доповіла  про систему роботи методичних комісій та їх участь у розробці освітніх програм ЗПО.
Крім того, учасники семінару активно опрацювали та отримали на електронних носіях рекомендації щодо розроблення робочих навчальних планів за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти на основі  компетентнісного підходу, які необхідно буде обговорити на засіданнях методичних комісій у ЗПО.

4 коментарі: